Ik heb enige ervaring als presentator en interviewer voor publiek. Nee, ik ben niet fotogeniek, wel inhoudelijk, snel en vaak humorvol.

Plaatselijke sporthelden als Jan Smeekens. Joy Goedkoop, Michel Tielbeke en Nick Marsman interviewde ik op het sportgala van de gemeente Raalte. Ook presenteer ik regelmatig quizen en kermisvermaak in  Luttenberg en Broekland [mijn stompin’ grounds]. In oktober 2018 was ik dagvoorzitter van het festival Leer een ander Salland kennen.

 

 

 

 

In coronajaar 2020 presenteerde ik “Coronaproat”, een serie filmpjes gemaakt door de Gemeente Raalte en Blender Media. Idee was: je kunt niet eeuwig een burgemeester voor de camera zetten die in een stand-upje de regels nog eens uitlegt. In deze zesdelige serie ging hij aan de praat met inwoners. De één was ziek geweest, de ander werkte in de zorg, stond voor de klas en er kwamen jongeren voorbij.

Voor het tv-interview hieronder,  met taalprofessor Hans Heestermans, werden we gecoacht door Herman Meijer, eindredacteur van Pauw&Witteman en Op1. Zijn -leerzame- feedback: ‘Dit miste urgentie, maar het was wel erg grappig.’ Mocht je denken: duh, ik ga geen interview met een saaie professor kijken, weet dan dat woorden als flamoes, vagijntje en swaffelen in dit gesprek vallen als rijpe appelen van de boom.

Ook heb ik een aantal radioreportages gemaakt