Een filmserie om buiten binnen te halen

Ambtenaren hebben een blind date met iemand voor wie zij beleid maken.

Voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte ik samen met Rody van der Pols en Leonie Hage van Maters & Hermsen een serie rond blind dates. De filmpjes werden in de laatste maanden van 2019 intern vertoond op het ministerie in het kader van hun interne campagne Haal buiten binnen.

Samen met SZW brachten we beleidsmakers en hun doelgroep bij elkaar in restaurant South Houston in Den Haag. Een ambtenaar die beleid maakt rond kinderopvang kreeg een jonge moeder op bezoek. Er kwam een Syrische inburgeraar langs, een vrolijke Drent die door zijn beperking moeilijk aan het werk komt en een timmerman die zwaar werk verricht in de bouw. Allemaal ontmoetten zij een ambtenaar die beleid maakt dat hen raakt.

Sprong de vonk over? Wisselen we nummers uit? Uiteindelijk gebeurden er mooie dingen en er zijn zelfs vervolgdates geprikt.

Het was een complexe, maar prachtige serie om te maken met een klein, fanatiek team.

[NB: de serie was bestemd voor intern gebruik en daarom kan ik de filmpjes en portretten van de “daters” niet laten zien. Neem gerust contact op als je meer wilt weten]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *