Vanaf vandaag ben ik eigen baas. Toen ik begon bij ons bedrijf (de opmerkzame lezer zal opmerken dat het wij-gevoel maar langzaam slijt) voetbalde Ruud Gullit nog in het eerste van Chelsea. Dennis Bergkamp zou pas een half jaar later in Marseille de belangrijkste goal uit zijn loopbaan scoren. Pim Fortuyn was stukjesschrijver. De Twin Towers stonden overeind. De PvdA was met 45 zetels in de Tweede Kamer veruit de grootste partij van het land. Kortom, andere tijden.

Met goede collega’s ga je naar de kroeg. En dat deden we vaak.

Ik begon op 2 januari 1998 om 08.00 uur. Het eerste uur spendeerde ik wachtend voor een dichte deur.  De mensen van Maters & Hermsen, zo ontdekte ik, begonnen later dan bij de landmacht waar ik vandaan kwam. Ondanks de vrieskou vond ik dat een fijne constatering. In de 19 jaar en 11 maanden die ik vervolgens bleef hangen, ben ik 4 dagen ziek geweest. Dat kwam denk ik vooral omdat ik weinig wilde missen. Het was een geweldige tijd.

We wonnen prijzen

Mijmerend (want dat doe ik als dingen veranderen) denk ik terug aan hilarische momenten. Man man, wat heb ik gelachen. Van bureaustoelbasketball tot aan een directeur die rare dingen roept over een klant die pal achter hem staat. Bergen werk hebben we verzet. Tientallen klanten, honderden bladen, duizenden artikelen, ontelbaar veel woorden. We wonnen prijzen. In 2008 voorzagen we een bedrijf dat amper communiceerde in 24 uur tijd van een compleet medialandschap. Inclusief een magazine van 32 pagina’s, een tv-zender, een site en een radiostation.

Krul van de meester

Bij M&H heb ik een thriller geschreven. Bij M&H mocht ik op filmcursus bij de gelauwerde Frans Bromet. M&H-klussen brachten mij in een sauna in Helsinki -dat was nog verrekte lastig interviewen daar- en in een oerbos bij Bialystok in Polen. Minstens zo mooi: in de slagregen door een guur Zwolle trekken met een horde even bevlogen als doorweekte mensen uit het sociale domein tijdens de Sociale Top.

Al die prachtige hoofdstukken sla ik nu dicht. Het bureau gaat een iets andere koers varen, vanuit de hoofdvestiging in Leiden. Ik blijf liever in het oosten van het land. We gaan als vrienden uit elkaar. M&H blijft me inschakelen voor klussen en ik zal het bureau aanraden bij iedere grote organisatie die wil werken aan geloofwaardige communicatie rond belangwekkende thema’s.

M&H wens ik niets minder dan het allerbeste toe. En wat ik mijn oude liefde vooral gun is het behoud van die volstrekt unieke sfeer. Het is een geweldige club mensen. Ik ga ze missen.

Zo. En nu weer door.

Join the conversation!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *